Arnhem en omstreken

Man die in vuilniswagen terechtkwam overleden

Het ging dinsdagochtend mis toen de papiercontainer werd geleegd.
© Persbureau Heitink
ARNHEM - De persoon die dinsdagochtend in Arnhem terechtkwam in een vuilniswagen, is aan zijn verwondingen overleden. De politie laat weten dat het om een man gaat. Ze vermoedt dat het slachtoffer heeft geslapen in een papiercontainer. Bij het legen van die container ging het mis.
Medewerkers van de vuilophaaldienst leegden tegen 8.00 uur een papiercontainer aan Het Maisveld in Arnhem. Bij die leging kwam per ongeluk een persoon uit de papiercontainer in de wagen terecht.
De man raakte zwaargewond en werd met spoed naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Enkele uren later blijkt hij aan zijn verwondingen te zijn bezweken.

Noodlottig ongeval

De politie startte na de vreselijke gebeurtenis direct een onderzoek en deelde een eerste vermoeden dat de man had geslapen in een papiercontainer. Ook nu gaat de politie nog uit van een noodlottig ongeval en niet van een misdrijf. Er loopt nog wel een onderzoek.
Een woordvoerder van de vuilophaaldienst vertelt dat er een vaste werkwijze is bij het legen van de containers en dat er een noodknop is waarmee het proces kan worden stopgezet als er iets afwijkends aan de hand is. Die is in dit geval ook gebruikt, maar dat heeft niet mogen helpen. "Of dat protocol gaat worden aangepast, is te vroeg om te zeggen."
De medewerkers krijgen slachtofferhulp. "We zorgen goed voor hen. We laten ze bijkomen. Later gaan we in gesprek met hen over wat er precies gebeurd is en of zij tips hebben om dit te voorkomen."
Bekijk de beelden van na het incident:
Man overleden na val in vuilniswagen