Arnhem en omstreken

Omroep Gelderland in gesprek met publiek over nepnieuws en betrouwbaarheid

Gesprek over de rol van de regionale journalistiek.
© DichterbijNIEUWS
ARNHEM - Omroep Gelderland gaat op woensdag 22 mei in gesprek met publiek over de rol van journalistiek en nieuwsmedia in ons dagelijks leven.
In dit tijdsbeeld worden mensen soms geconfronteerd met nepnieuws en wordt er getwijfeld aan de betrouwbaarheid van journalisten. Hoe werkt dat bij een regionale omroep? Dienen journalisten andere belangen? Hoe kun je nepnieuws van echt nieuws onderscheiden? Heb je vertrouwen in regionale en lokale nieuwsmedia? Deelnemers en journalisten kunnen elkaar versterken en helpen.

'Hoe ervaar jij journalistiek?'

Deelnemend publiek gaat met andere mensen uit de regio en een journalist in gesprek over hun ervaringen met nieuwsmedia. Vragen als 'hoe ervaar jij journalistiek?', 'hoe kan regionale/lokale nieuwsmedia (beter) aansluiten bij jouw behoeftes/leven?' worden behandeld. Wat vind je dat er goed gaat en waar zou je meer aandacht voor willen?

Kloof dichten

Het is een van tien landelijke bijeenkomsten. Naar aanleiding van de gesprekken worden aanbevelingen gedaan hoe de kloof tussen journalistiek en publiek gedicht kan worden. Dat adviesrapport wordt breed gedeeld met regionale en lokale omroepen.
Meld je hier aan. Deelnemers ontvangen een cadeaubon van 40 euro als bedankje voor hun deelname. Er is ruimte voor maximaal tien deelnemers. De avond is op 22 mei van 18.30 tot 21.00 uur in Rozet in Arnhem.