Liemers

Hij wilde seks, zij niet: zes maanden cel geëist tegen Duivenaar

Afbeelding ter illustratie.
© Pexels
DUIVEN - Zo'n twee jaar geleden hadden een man uit Duiven en een jonge vrouw uit Breda allebei een leuke stapavond in die stad. Nadat ze elkaar aan het einde van die avond ontmoetten, hadden ze nog seks met elkaar. Hoewel de man dacht dat ze allebei zin hadden, wilde zij helemaal geen seks. Na de daad stuurde ze hem weg en deed ze aangifte.
De 27-jarige man en de jonge vrouw troffen elkaar woensdag weer in de rechtbank in Breda. De man bleek verbijsterd dat hij wordt beschuldigd van verkrachting. Zij vindt dat hij een grens over is gegaan en dat hij daar de consequenties van moet dragen, meldt Omroep Brabant.
De rechters liepen de twee verhalen, die soms lijnrecht tegenover elkaar bleken te staan, minutieus door. Volgens de Duivenaar was er geflirt, toen gezoend en is er daarna seks geweest. Volgens haar was er niet geflirt, was hij vervelend en dwong hij haar tot van alles, terwijl ze te dronken was om nog iets te doen.
Het gebeurde allemaal in de zaterdagnacht van 24 op 25 april 2022. De man en zijn vrienden kwamen een avondje stappen in Breda. Rond 03.00 uur besloot hij samen met een vriend een taxi te pakken naar hun hotel. Onderweg kwamen ze de jonge vrouw tegen en er ontstond een gesprek.

Twee totaal andere verklaringen

Vanaf dat punt lopen de verklaringen en gevoelens totaal uiteen. Zij vond de twee mannen maar vervelend. Ze wilden een taxi en liepen met haar mee naar huis om bij haar te bellen. Waarom ze niet gewoon met hun mobiele telefoon konden bellen, werd haar niet duidelijk. Hij vond juist dat er al snel geflirt werd.
Zij woonde vlakbij het centrum en eenmaal bij haar studentenhuis bleef de ene vriend buiten; de andere man ging mee naar binnen. Twee huisgenoten op de gang zagen de twee de gemeenschappelijke ruimte ingaan, waarna de deur werd gesloten.
Volgens hem werd er gevoeld en gezoend op de bank en zou ze 'ja' hebben gezegd toen hij expliciet vroeg of ze verder wilde gaan. Toen hij vroeg om een condoom, zou ze hebben gezegd dat ze die niet had, maar dat dat niet erg was.
Maar zij had een heel andere lezing. Hij heeft alle handelingen gedaan zonder dat zij dat wilde en hield haar mond dicht tijdens het zoenen. Hij heeft haar vastgepakt, deed haar broek uit en duwde haar string opzij. Ze had alleen maar gehuild en was te apathisch om nog weerstand te bieden. Toen hij klaar was, heeft ze hem weggestuurd.

Halfjaar cel geëist

De man uit Duiven vindt het allemaal maar raar hoe het bezoek aan het huis van de jonge vrouw destijds is verlopen. Hij is bang dat deze vrijpartij hem een celstraf gaat opleveren. Die angst blijkt terecht: de officier van justitie eist deze dinsdag een jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.
Daar schrikt de man van, want zo’n celstraf kost hem waarschijnlijk zijn baan. De jonge vrouw kampt twee jaar later nog steeds met de gevolgen van wat er twee jaar geleden is gebeurd, blijkt tijdens haar spreekrecht.
“Hij wilde blijkbaar snel seks en hield geen rekening met mijn gevoelens. Mijn lichaam was een gebruiksvoorwerp voor hem en ik deed er niet toe. Hij wist niet eens hoe ik heette of eruitzag. Hij stopte niet toen ik huilde en dan besef je hoe machteloos je bent.”
De rechtbank doet op 22 mei uitspraak.